23 Şubat 2016 Salı

HÜKÜM ÇIKARIRKEN,TEK AYET VEYA HADİSTEN ÇIMBIZLA DEĞİL GENELİNİ ÖLÇÜ ALARAK

HÜKÜM ÇIKARIRKEN,TEK AYET VEYA HADİSTEN ÇIMBIZLA DEĞİL GENELİNİ ÖLÇÜ ALARAK VE KAST,GAYE VE EŞYADAKİ ÖZELLİKLERİ GÖZ ÖNÜNE ALARAK KONUYA BAKMALIYIZ.
*******************************************
“SADECE KUR’AN” ve “KUR’AN İSLAM’I”
SLOGANI ALTINDA YAPILAN
KUR’AN TAHRİFÂTINA REDDİYE
HELÂL ve HARAM
4 — Sana, kendilerine neyin helâl kılındığını soruyorlar, de ki; «Bütün iyi ve temiz olanlar size helâl kılındı»; Allah'ın size öğrettiği üzere alıştırıp yetiştirerek öğrettiğiniz avcı hayvanların sizin için tuttuklarını yeyin ve üzerine Allah'ın adını anın. Allah'dan korkun, doğrusu Allah hesâbı çabuk görür.

5 — Bugün, size bütün iyi ve temiz olanlar helâl kılındı. Kitap verilenlerin yemeği size helâl, sizin yemeğiniz de onlara helâldir. İman eden hür ve iffetli kadınlar ve sizden önce kitap verilenlerin hür ve iffetli kadınları zinâ etmeksizin; gizli dost tutmaksızın ve mehirlerini verdiğiniz takdirde size helâldir. Kim imanı inkâr ederse, şüphesiz amelleri boşa gider. O, Âhiretde de kaybedenlerdendir.

Kendilerine nelerin helâl kılındığını öğrenmek için müminler tarafından sorulan bu sual; o seçilmiş cemaatin ruhi durumunu tasvir eder. Onlar, önce Allah’ın hitabına mazhar olmanın saadetini duymuşlar, sonra da ruhlarında karışıklık meydana getiren cahiliyet hayatının bütün davranışlarından uzaklaşmaya, sakınmaya başlamışlardı.. İslâm’ın, onu haram kılmış olmasından korkuyorlardı. Bunun için yeni yeni şeyler sormak ihtiyacını duyuyorlar ve bu yeni nizamın beğendiği, takrir ettiği hususların açıklanmasını arzu ediyorlardı.

O devrin tarihini karıştıranlar, İslâm’ın, cahil arapların ruhunda meydana getirdiği, büyük değişikliği göreceklerdir. İslâm, cahiliyet hayatını şiddetle sarsıyor ve bütün pisliklerini silkeleyip atıyordu. Cahiliyet bataklığında bulup zirveye doğru çıkardığı müslümanlara, yeniden dünyaya geldiklerini, yepyeni bir hüviyete büründüklerini hissettiriyordu. Aynı zamanda tebliğin zorluğunu, yükselişin azametini, değişikliğin yüceliğini ve nimetin büyüklüğünü de hissettiriyordu. Kendilerine hayır ve bereket ihsan eden bu Rabbani Nizamın uygun olarat gayret ve himmetlerini göstermelerini, ona muhalefetten .sakınmalarını da telkin ediyordu. İşte cahiliyet hayatlarındaki alışkanlıklarında meydana gelen korku ve zorluk; bu derin şuurun ve o şiddetli sarsıntının neticesidir.

Bunun içindir ki, tahrim âyetini işittikten sonra, Resulullah a gelip soruyorlar:

«Kendilerine haram kılınan nedir?»

Ona yanaşmadan, helâl kılındığını yakînenen bilmeleri için

soruyorlar.

Ve onlara İlâhî cevap geliyor:

«De ki; bütün iyi ve temiz olanlar size helâl kılındı.»

Not.
İman edinceye kadar müşrike kadınları nikahlamayınız. İman eden bir cariye müşrike kadından –o sizin hoşunuza gitse de– elbette daha hayırlıdır. İman edinceye kadar müşrik erkeklerle de nikah ettirmeyin; iman eden bir köle bir müşrikten –o sizin hoşunuza gitse de– elbette daha hayırlıdır. Onlar sizi Cehennem’e çağırırlar. Allah ise, Cennet’e ve mağfirete çağırır ve tezekkür etsinler diye insanlara ayetlerini açıkça bildirir.
Bakara*221
Bugün, size bütün iyi ve temiz olanlar helâl kılındı. Kitap verilenlerin yemeği size helâl, sizin yemeğiniz de onlara helâldir. İman eden hür ve iffetli kadınlar ve sizden önce kitap verilenlerin hür ve iffetli kadınları zinâ etmeksizin; gizli dost tutmaksızın ve mehirlerini verdiğiniz takdirde size helâldir. Kim imanı inkâr ederse, şüphesiz amelleri boşa gider. O, Âhiretde de kaybedenlerdendir.
Maide*5
************************************************************
Yukarıdaki ayette Müşriklerle evlenmeyiniz alttaki ayette ehli kitabın kadınlarıya evlenilebileceğini söylüyor.
Halbuki ehli kitap müşriktir.( Allah'a ortak koşan demektir.peygamber Allah'ın oğlu gibi.)
O zaman oradaki kast'ı anlamamız gerekir.oradaki kasıt semavi dine inananları değil Ataist olduğunu söyleyenler içindir.
**********************************************************


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder