2 Haziran 2016 Perşembe

OKU,ÖĞREN;İSTİKAMETİNİ BELİRLE...: Sapıtanlar, sapıklığın zirvesine varırlar da doğru...

OKU,ÖĞREN;İSTİKAMETİNİ BELİRLE...: Sapıtanlar, sapıklığın zirvesine varırlar da doğru...: Aynı şeyler Muhammed (A.S.) a da söylenmişi,Arap müşrikleri onun hakkında: — Sapıttı, İ b r a h i m in dininden istinkaf etti, diyorlardı! S...

Sapıtanlar, sapıklığın zirvesine varırlar da

doğru yol göstereni sapıttı sanırlar. İnsan mizacında fıtrî denge bozulduğu zaman bencilliğin böylesine iğrenç olanları görülür. Kıstaslar değişir. Ölçüler hükümsüz kalır. Öyle ya, madem ki eğilip bükülmeyen İlâhî kıstas ortada yoktur, o halde indî kıstaslar hükümrân olacaktır.


Allah’ü Teâlâ’nın gösterdiği yoldan gidenler hakkında günümüzdeki cahiliyet mensuplarının ne düşündüğüne bir göz atacak olursak görürüz ki; Onları sapıklıkla itham etmekte ve kendi saflarında bulunanları yani cahiliyetin iğrenç bataklığına gömülenleri doğru yolda kabul etmektedirler.

Bunlar, kendini teşhir etmeyen genç kızlarımıza ve çıplaklığa itibar etmeyen yiğitlerimize hor gözle bakarlar. Onların vekâr, iffet ve nezaketlerine irtica, gericilik ve köylülük damgasını vurmak gibi bedbahtlıklara düşerler.

Evet cahiliyet mensupları, organize ve propaganda imkânlarının tamamını seferber ederek o güzelim vekâr, iffet ve nezaketi cahiliyet batağının kirli çamurlarına bulamaya çalışırlar.

Futbol, film, sinema, televizyon ve saire tutkusu olmayan; dans ve eğlence salonlarına itibar etmeyen gençlerimizi de; Soğuk, içine kapalı, kültürsüz, hayatı anlamaz gibi sözlerle bayağılaştırmaya çalışır, bu yoldan hayatlarını heba etmelerini sağlamak için uğraşırlar.

Cahiliyet, aynı cahiliyettir. Ancak şekil ve şartlar yönünden değişmiş olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder